Sesongrekruttering kan gjøres enklere med planlegging. Forutse travle perioder, rekrutter tidlig, og gjør søknadsprosessen enkel. Bygg en talentpool og behold gode ansatte ved å skape et positivt arbeidsmiljø.
Horeca-bransjen i Norge er dynamisk og krevende, og banquet sjefer, restaurantledere og hotellmanagere står ofte overfor den utfordrende oppgaven å finne kvalifisert personell, spesielt på kort varsel. I denne artikkelen vil vi se på de nøkkelfaktorene som kan hjelpe deg med å effektivisere rekrutteringsprosessen og redusere behovet for siste øyeblikks ansettelser.
Det er ingen tvil om at horecabransjen i Norge er i konstant endring. Men en av de største utfordringene som banquet sjefer, restaurantledere og hotellmanagere stadig står overfor, er å finne kvalifisert personell på kort varsel. Denne akutte situasjonen kan føre til at man må ty til ulike nødløsninger, inkludert ansettelser gjennom bemanningsbyråer og kontakter. Dessverre kan dette skape stress og i noen tilfeller resultere i ansettelse av personell med mindre erfaring, noe som potensielt kan påvirke tjenestekvaliteten.
Sommeren er her, solen skinner, og vi gleder oss alle til å gjøre det beste ut av den. Men for mange av oss er dette de travleste månedene i året. Hvis du driver en restaurant, bar, en festival eller andre arrangementer, vet du nøyaktig hva vi snakker om. Og for å få din bedrift til å blomstre i sommer må du sørge for at du har de riktige menneskene til å servere gjestene dine. Forhåpentligvis har du et veldig dedikert team på plass og trenger bare noen ekstra hjelpende hender? Eller har du behov for å fylle heltids- eller deltidsstillinger for å forsterke teamet ditt? Leter du etter den perfekte kandidaten? Uansett behov er vi her for å hjelpe!
Å drive en suksessfull restaurant krever mer enn en fantastisk meny og en god beliggenhet. Det er menneskene som gjør at alt spiller sammen og skaper en unik atmosfære. I en bransje med høy grad av konkurranse og stadig høyere krav er det helt essensielt at man har personale med de riktige kvalifikasjoner som i tillegg er erfarne og pålitelige. Men hvor finner man disse menneskene?
Som restauranteier vet du at sommersesongen gir økt trafikk og en mulighet til å øke omsetningen. Men er du forberedt på å håndtere den økte tilstrømningen av kunder? Vi har alle opplevd hvordan en travel kveld i restauranten fort kan vike for kaos hvis det ikke er nok folk til stede til å servere dem . Det er på tide å spørre seg selv: har jeg nok ansatte på plass for de kommende sommermånedene?
Våren er rett rundt hjørnet, og det er på tide å gjøre restaurant terrassen klar for en ny uteservering. Selv om du kanskje har alle stolene og bordene klare – har du sørget for at du har nok ansatte til å betjene gjestene dine og sørge for at driften går knirkefritt? Det kan være en utfordring å finne dyktige medarbeidere i serveringsbransjen, så hvor skal man begynne?
I hotell- og restaurantbransjen er menneskene som sørger for at gjestene dine er fornøyde, din viktigste ressurs. Og når du planlegger et nytt år, vil du sørge for at du har nok dyktige mennesker som jobber til rett tid for å opprettholde et servicenivå som oppfyller gjestenes forventninger. Vi har noen verktøy som kan hjelpe deg med å planlegge og optimalisere arbeidsstyrken din.
Serveringsbransjen har blitt en veldig konkurranseutsatt bransje når det kommer til rekruttering. Hvordan kan du sikre at din bedrift lykkes med å fylle ledige stillinger? Her er 3 tips til hvordan du kan forbedre din stillingsannonse.
Det eneste du trenger å gjøre for å komme i gang med rekruttering hos Staffers er å følge vår ferdigkomponerte mal forstillingsutlysninger som er spesialtilpasset HoReCa. Her vil vi avdekke ditt behov og sørge for at din stilingsannonse har tilstrekkelig med informasjon før den publiseres.
Serveringsbransjen opplever store utfordringer med å skaffe tilstrekkelig med arbeidskraft over hele landet, og det er nå stor kamp om å tiltrekke seg nye talenter og erfarne bransjefolk til restauranter, barer, hoteller og andre typer serveringssteder. Så hvordan kan du gå frem for å tiltrekke deg de beste folkene?
Vi har allerede fått en liten forsmak på sommeren, og endelig skal serveringsbransjen få oppleve en sommersesong som ligner mer på det vi er vant til fra tidligere. Men spørsmålet alle i serveringsbransjen nå stiller seg er – hvor får vi tak i folk?
Mangler du personale til ditt hotell eller serveringssted? Prøv rekruttering med Staffers, enten for å dekke midlertidige behov eller rekruttering av nye talenter til faste stillinger.
Julebordsesongen kan bli innskrenket eller t.o.m. avlyst av koronahensyn. Uansett utfall, byr situasjonen på utfordringer for bemanning i restaurantbransjen.
Koronakrisen har ført til usikre tider i restaurant- og utelivsbransjen. Det gjør det viktigere enn noensinne med effektiv og fleksibel bemanning.
5 viktige punkter som kan hjelpe din bedrift overleve gjennom denne vanskelige tiden. Men også komme ut av det klar til å blomstre. Les mer