Er ditt serveringssted klar for våren?

Våren er rett rundt hjørnet, og det er på tide å gjøre restaurant terrassen klar for en ny uteservering.  Selv om du kanskje har alle stolene og bordene klare – har du sørget for at du har nok ansatte til å betjene gjestene dine og sørge for at driften går knirkefritt? Det kan være en utfordring å finne dyktige medarbeidere i serveringsbransjen, så hvor skal man begynne?

Å avklare dinebehov er en god måte å starte:

-      Hvor mange personer trenger du på jobb når, hvor og hvordan?  Hvor mange heltids- og deltidsstillinger trenger du å fylle? Tenk også på at behovet ditt kan øke i forbindelse med events.

-      Hvilke kvalifikasjoner ser du etter i de ledige stillingene du skal fylle?  En bartender med god kunnskap og erfaring med å lage cocktails? En erfaren servitør som vet hvordan man håndterer et miljø med høyt tempo?  

-      Har du noen ledige stillinger som trenger en spesiell kompetanse og erfaring? Du leter kanskje etter en pizzaiolo eller en konditor?

-      Er det noen jobber som ikke krever tidligere erfaring?  Barbacks, oppvaskmedarbeider og garderobevakt er eksempler på jobber som normalt sett ikke krever tidligere erfaring.

-      Har du kapasitet til opplæring på jobben?  Huskat hvis du ansetter folk til jobber som de ikke har erfaring med, må du sette av litt tid til oppplæring.

Nå er det på tide å skrive jobbannonsen din, her er noen tips du bør vurdere:

-      Skriv stillingsannonsen på engelsk

-      Vær konkret på hva jobben innebærer, hva du ser etter og dine forventninger.

-      Skriv jobbannonsene dine med den ideelle kandidaten i tankene

-      Hva har du å tilby den ideelle kandidaten?

Når du har avklart dine behov og skrevet jobbsannonsen din, er du bare noen få minutter unna å benytte deg av den beste plattformen for rekruttering innen serveringsbransjen. Staffers nettverk består av 25.000 personer i Norge og Sverige som er interessert i jobber innen serveringsbransjen. Vi har satt opp en jobbannonse mal som lar deg publisere jobbannonsen din på plattformen vår i løpet av få minutter, og du vil bli varslet så snart folk begynner å søke på de ledige stillingene dine.

Med Staffers teknologi kan du  administrere arbeidsstyrken din på en bedre måte og holde rekrutteringskostnadene nede. Er du klar til å komme i gang? Publiser din første stillingsannonse her.

You might also like...

More posts
arrow

Å forstå nøkkelfaktorene i effektiv rekruttering i horeca

Horeca-bransjen i Norge er dynamisk og krevende, og banquet sjefer, restaurantledere og hotellmanagere står ofte overfor den utfordrende oppgaven å finne kvalifisert personell, spesielt på kort varsel. I denne artikkelen vil vi se på de nøkkelfaktorene som kan hjelpe deg med å effektivisere rekrutteringsprosessen og redusere behovet for siste øyeblikks ansettelser.

Å finne kvalifisert horeca-personell på kort varsel - en kontinuerlig utfordring

Det er ingen tvil om at horecabransjen i Norge er i konstant endring. Men en av de største utfordringene som banquet sjefer, restaurantledere og hotellmanagere stadig står overfor, er å finne kvalifisert personell på kort varsel. Denne akutte situasjonen kan føre til at man må ty til ulike nødløsninger, inkludert ansettelser gjennom bemanningsbyråer og kontakter. Dessverre kan dette skape stress og i noen tilfeller resultere i ansettelse av personell med mindre erfaring, noe som potensielt kan påvirke tjenestekvaliteten.