Er ditt serveringssted klar for våren?

Våren er rett rundt hjørnet, og det er på tide å gjøre restaurant terrassen klar for en ny uteservering.  Selv om du kanskje har alle stolene og bordene klare – har du sørget for at du har nok ansatte til å betjene gjestene dine og sørge for at driften går knirkefritt? Det kan være en utfordring å finne dyktige medarbeidere i serveringsbransjen, så hvor skal man begynne?

Å avklare dinebehov er en god måte å starte:

-      Hvor mange personer trenger du på jobb når, hvor og hvordan?  Hvor mange heltids- og deltidsstillinger trenger du å fylle? Tenk også på at behovet ditt kan øke i forbindelse med events.

-      Hvilke kvalifikasjoner ser du etter i de ledige stillingene du skal fylle?  En bartender med god kunnskap og erfaring med å lage cocktails? En erfaren servitør som vet hvordan man håndterer et miljø med høyt tempo?  

-      Har du noen ledige stillinger som trenger en spesiell kompetanse og erfaring? Du leter kanskje etter en pizzaiolo eller en konditor?

-      Er det noen jobber som ikke krever tidligere erfaring?  Barbacks, oppvaskmedarbeider og garderobevakt er eksempler på jobber som normalt sett ikke krever tidligere erfaring.

-      Har du kapasitet til opplæring på jobben?  Huskat hvis du ansetter folk til jobber som de ikke har erfaring med, må du sette av litt tid til oppplæring.

Nå er det på tide å skrive jobbannonsen din, her er noen tips du bør vurdere:

-      Skriv stillingsannonsen på engelsk

-      Vær konkret på hva jobben innebærer, hva du ser etter og dine forventninger.

-      Skriv jobbannonsene dine med den ideelle kandidaten i tankene

-      Hva har du å tilby den ideelle kandidaten?

Når du har avklart dine behov og skrevet jobbsannonsen din, er du bare noen få minutter unna å benytte deg av den beste plattformen for rekruttering innen serveringsbransjen. Staffers nettverk består av 25.000 personer i Norge og Sverige som er interessert i jobber innen serveringsbransjen. Vi har satt opp en jobbannonse mal som lar deg publisere jobbannonsen din på plattformen vår i løpet av få minutter, og du vil bli varslet så snart folk begynner å søke på de ledige stillingene dine.

Med Staffers teknologi kan du  administrere arbeidsstyrken din på en bedre måte og holde rekrutteringskostnadene nede. Er du klar til å komme i gang? Publiser din første stillingsannonse her.

You might also like...

More posts
arrow

Hvordan finne og ansette personale med de riktige kvalifikasjoner i serveringsbransjen

Å drive en suksessfull restaurant krever mer enn en fantastisk meny og en god beliggenhet. Det er menneskene som gjør at alt spiller sammen og skaper en unik atmosfære. I en bransje med høy grad av konkurranse og stadig høyere krav er det helt essensielt at man har personale med de riktige kvalifikasjoner som i tillegg er erfarne og pålitelige. Men hvor finner man disse menneskene?

Har din restaurant nok ansatte til den travle sommersesongen?

Som restauranteier vet du at sommersesongen gir økt trafikk og en mulighet til å øke omsetningen. Men er du forberedt på å håndtere den økte tilstrømningen av kunder? Vi har alle opplevd hvordan en travel kveld i restauranten fort kan vike for kaos hvis det ikke er nok folk til stede til å servere dem . Det er på tide å spørre seg selv: har jeg nok ansatte på plass for de kommende sommermånedene?